fredag 8 januari 2010

Kungen av övningar

En otroligt bra övning är:
Två spelare A och B.
A - boast
B - rak kort
A - rak längd
B - boast
A - rak kort
B - rak längd osv
Man tränar tre mycket vanliga slag samtidigt som man får röra sig över hela banan. Försök att jobba tillbaka till via T mellan varje slag. Alla tre slagen slår man också i "riktiga" lägen rent taktiskt. Rak kort på boast som oftast är det bästa slaget tex. Se till att slå alla slagen så bra som möjligt och kör hellre hårt en kortare tid och vila. Hinner man inte på en studs kan man slå den på andra för att hallå tempot uppe.
Utveckling av övningen är att man efter boasten slår kort eller lång rak vilket gör det lite svårare samt mer varierat.
Testa nästa träning lovar att den ger en hel del!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Champ,

Låter riktigt bra; ska be att Dr Bryttne ordinerar den på nästa pass..
Hälsningar BR

Gustav Z sa...

Vi kör den i stort sätt varje pass. Mkt bra övning, man får passa sig så man inte börjar hugga på längden för att bryta av med volleyboast, då tappar den snabbt i kvalitet. Sen kan man försöka hålla längden lite lång om man har svårt att få flyt i övningen.

Bryttne sa...

Dr Bryttne här :)
Denna övning kan även köras på tre - om man ex vis vill specialöva kort kontring på boast alternativt boast som kontring på en bra längd.
Att köra på tre är också överhuvudtaget bra om man vill jobba med kontinuitet och fart.

Vi borde tanka av Tina Dahl när det gäller övningar. Hon kan nog de flesta övningar som någonsin tagits fram.

Jag är själv stor vän av olika typer av länsövningar. Det går att variera i stort sett hur mycket som helst genom att villkora olika slag.

Ännu fler sponsorer söks för Juniorfonden!!! Sprid budskapet!!
Återkommer med beskrivning av fondens syfte och hur den skall hanteras rent praktiskt.

PJealcloeb sa...

Skickar en tanke angående Juniorfonden och idén att skicka en grupp juniorer utomlands för träning; med långsiktig kvalitet som mål kan det nog vara en god idé att försöka hitta medel för att skicka den tränare som ska ta hand om dessa juniorer på någon form av utbildninig/fortbildning och då tänker jag i första hand inte på tränarkurser utan möjligheten att "skugga" en tränare som redan jobbar med den typ av spelare som vi vill utveckla. En sådan åtgärd kan förhoppnigsvis leda till en känsla för spelarna att gräset inte alltid är grönare någon annan stans.

Tycker fonden låter riktigt intressant och väntar på mer information.