tisdag 15 december 2009

Ny tv-kanal

PSAlive.tv slutade sända i och med stortävlingen i Indien.

Men jag fick idag mail om att PSA själva kommer att ta över sändningarna av kommande tävlingar.
De börjar sända redan idag via en beta-version och bjuder t o m på resten av matcherna ifrån årets sista SuperSeries-tävling i Saudiarabien (se tävlingens sida HÄR)

PSA kommer att sända via en ny hemsida som heter
www.psasquashtv.com

Där kan man registrera sig gratis och skaffa konto och sedan få se alla matcherna kommande dagar helt gratis.
HÄR är länken
Där kan tex också se att kommande Case Swedish Open kommer att sändas i sin helhet med 15 matcher.
Det kan återigen bli en kanontävling där de 8 bäst anmälda just nu ser ut så här: (sista anmälan/urdragning är 5 januari)

1 M Gregory Gaultier FRA rankad 2
2 M Nick Matthew ENG 4
3 M Peter Barker ENG 7
4 M Alister Walker ENG 13
5 M Laurens Jan Anjema NED 14
6 M Stewart Boswell AUS 18
7 M Mohamed El Shorbagy EGY 20
8 M Renan Lavigne FRA 30

Undertecknad möter just en av de 8 bästa i första omgången så det blir en riktigt tuff match

9 kommentarer:

Gustav Z sa...

För din motståndare ja!

Skönt att de tar över, misstänkte att det var det som var på gång.

Hoppas det blir minst lika bra!
Känns iaf som förutsättningarna är bättre när de kör de själva.

Anonym sa...

Det börjar lite sisådär för psasquashtv.com tycker jag. Jag sitter och tittar på livestream av Barker-Shorbaggy nu och de två första gemen gick jättebra men från tredje gem börjar sändningen frysas lite nu och då, den hoppar fram ibland, osv. Deras server kan vara underdimensionerad och inte klara av så många samtidiga tittare. Jag hoppas det blr bättre med tiden, för annars kommer det att bli omöjligt att titta på större och mer populära matcher live.

Nalle sa...

Jag tycker att VideScreen bilden gör att det blir svårt att få rätt känsla när man tittar. Front/bakväggen ser ut som att den är 8 meter bred.... får ni andra samma upplevelse?

Bryttne sa...

Ashour - Matthews, jag säger bara WOOOOOOOWWWWW!!!!!!
Fy faen vilken spännande match. Det bästa jag har sett på länge länge länge.
Enda abret upplever jag att golvet är - det var farligt halkigt. Visst svettades killarna ymnigt men en olackat golv suger upp mängder av vätska. Tror tyvärr att man för att få reklamplats har lackade golv. Tyvärr verkar detta med golv nästan vara det svåraste av bankonstruktionen.

Strunt samma - det lär bli en historisk match. Så spännande, sådan intensitet, så händelserikt!

Härligt!

Nalle sa...

Kan bara hålla med Bryttne, helt fantastisk fight. Innehöll allt man kan önska sig.

Anonym sa...

Var tusan tankar man hem den? Psasquashtv.com verkar inte erbjuda annat än livestreaming vad jag kan se.

Bryttne sa...

Satt och kikade på squashen igår och blev som ni kunde läsa på tidigare inlägg helt betagen!
Började då att kika lite på ranking internationellt och sedan även lite på den Svenska rankingen.

Är verkligen rankingen vettig i sin uppbyggnad? Nej, jag säger inte att den är dålig men när jag började kolla hur många matcher som olika spelare gjort så inser man att det är väldigt få spelare som hela tiden återkommer medan det finns många som bara ligger där dom ligger.

Är det vettigt att en spelare bland Sveriges bästa 15 endast har spelat en turnering under 2009 och då åkte ut i kvarten.

Borde man inte premiera tävlingsdeltagande?
Varför får man minuspoäng då man möter en bättre spelare?
Borde det inte vara så att spelare som inte spelar matcher med automatik får minuspoäng ex vis varje månad som man inte spelar?

Den fara jag kan se är att spelare hellre skiter i att åka på en turnering än att riskera sin ranking inför en annan turnering som dom kanske prioriterar.

Som sagt - kanske är det kanon som det är men jag skulle åtminstone gärna vilja se en ranking som fokuserar mer på det som är aktuellt än det historiska. Vad är det för intressant med siffran som anger totala antalet turneringar?
Ange istället antal turneringar under innevarande år.

Jag vill få fart på tävlandet!! Kan man underlätta det genom ett förbättrat/förändrat rankingsystem?

Sist men inte minst - varför görs inte platen till något som alltid genomförs och även ges rankingpoäng? Det skulle skapa ett helt annat tryck under alla tävlingsdagar.

Sedan vill jag bara flagga för att min fråga om någon mer ville stötta Svensk ungdomssquash genom sponsring har besvarats av NOLL intressenter.

Brist på pengar?
Brist på intresse?
Kanske rentav brist på vilja?

Gustav Z sa...

Rankingen premierar ju redan tävlingsdeltagande på så sätt att omgångsbonusen ger högst betydande poäng. Därimot förlorar man ju inte poäng som går ur tiden.

Därimot tycker jag det är väldigt konstigt att man förlorar ungefär 5 poäng mot en likvärdig spelare men 1 poäng en oändligt mycket bättre spelare.

Jag tycker schacket har ett bra system. Där tävlar man alltid om 30-60 poäng. Dvs har man samma ranking vinner och förlorar man 15 poäng var. Är det stor skillnad kan man vinna och förlora 30 resp 1 poäng.
Innan man har spelat tio matcher har man en flytande ranking som ändras mycket mer än vad rankingen gör senare och en vinnst/förlust mot en med flytande ranking betyder inte heller så mkt.

Detta system premierar ju inte att man spelar mycket matcher men en vinnst mot en likvärdig motståndare ger rätt mycket poäng men en WO vinnst ger inte helt opropotioneligt med poäng. Som det är nu så skulle en WO vinnst mot den bästa spelaren i min egen klass ge ca 35 poäng för mig vilket motsvarar 6 vinster i rad mot likvärdigt motstånd. Det gör att det kan uppstå rätt konstiga saker i rankingen.

Schackets system premierar inte flitigt tävlande men innebär ändå att du kan förändra din ranking snabbt om din nivå har förändrats.

Anonym sa...

God jul alla squashälskare! Jag hoppas tomten har något dubbelgult i säcken.