lördag 21 november 2009

All Star

Ett glatt välkomnade fick man direkt vid ankomst till dagens elitseriespel i Linköping. Ryktet om Linköpings dreamteam var sant. På plats har de inte mindre än 4 influgna spelare. Två finnar M Toumi och H Mustonen. En dansk R Nielsen och en sydafrikan J Engelbrecht. Ska bli kul och se om något lag kan rubba dem i helgen. Snart sätter alla matcher igång och det lär bli full fart.
Tips?
Roslagen -Sundsvall 4-0
Linköping - Göteborg 4-0
Malmö - Stockholm 1-3

6 kommentarer:

Truls sa...

100% köpelag?

...diskussionen är som vanligt alltid lika aktuell.
Är detta verkligen positivt för svensk squash?

Anonym sa...

Hur går det där runt? Jag trodde inte det fanns så värst mycket pengar i elitserien i squash. Jag antar att de fyra inte betalar sina flygresor till matcherna och att de förmodligen även får en liten slant av klubben för att de spelar. Är det någon sponsor som har gått in med pengar för att klubben ska ha råd med detta "dream team" eller gör klubben en ekonomisk gambit?

Angående diskussionen om detta är positivt för svensk squash måste jag säga att jag tycker det är super. Ju fler världsspelare vi får hit desto bättre. Det blir mer publik, media får upp ögonen för sporten, våra bästa spelare får bättre motstånd, osv. Jag gissar att nejsägarna menar att proffsen tar juniorernas platser, men jag håller inte med. Dels blir division 1 starkare när elitseriespelare kliver ner och dels blir det mer kamp på squashklubbarna om platserna i elitserielaget.

Gustav Z sa...

Det har ju varit ett stort problem att ens få klubbar att vilja ställa upp i elitserien och det sämre klubbarna lockas knappast av storstryk i match efter match. (vissa, vi alltså, stannar iofs dumdistrigt kvar och stångar huvudet blodigt gång på gång:-)
Nu blev det iofs bättre i år än vad man kunde befara efter förra året då det ett tag såg ut att bara bli 4 eller 5 lag. Jag tycker också det är positivt med riktigt bra squash på svensk mark men hade gärna sett det gentlemens agreement som var på tal i våras som gick ut på att klubbarna skulle hålla sig till en utlänsk spelare. Då hade vi ändå fått riktigt bra matcher för våra bästa svenskar och bra kamper på svensk mark samtidigt som det inte skulle vara så stort steg för de sämre klubbarna att gå upp.
Vi får se lite hur säsongen utvecklas i år. Känns lite som ett vägskäl. Kommer slagpåsarna Sundsvall och mitt eget TG vara kvar till nästa år? Kommer Linköping tycka att satsningen gav tillräkligt mkt för att köra på samma visa nästa år. Kommer Intersquash och de andra favoriterna försöka matcha dem i så fall?

Truls sa...

Att denna utveckling skulle gynna division 1, det vore ju faktiskt väldigt bra. Men så är det verkligen inte i dagsläget, i varjefall inte i division ett södra.

Jag kan inte komma på ett enda exempel på någon elitspelare som petats ur elitserielaget och sedan börjat spela division ett.

Draken sa...

Mycket tveksamt till att tre utländska spelare ger det bättre totalt för svensk squash. Det var inte direkt fullt på läktarna i Linköping trots ett helt ok arrangemang.
Ok om alla lag hade samma ekonomi (eller vad nu som krävs) att ha superlag skulle det vara kul. Och då även att de skulle bli bra matcher i div 1 och nedåt.
Men att se en sådan duktig spelare i linköping som spelar 4 spela de matcher han gjorde i helgen har jag svårt att tro att man tycker är kul i längden. Jag skulle nog se till att byta klubb själv men det mest troliga är väl att Linköping kanske bara tar hem en eller två spelare till kommande helger.

Men i och för sig för egen del känns det ju ganska kul att skicka hem ett heltidsproffs som Engelbrecht utan att han fick game med sig.....men totalt sätt helt meningslöst tycker jag..

"Ekonomisk Gambit" det var mycket välartikulerat förresten!
Truls var håller du hus?

Bryttne sa...

Jag hade upplevt dom utländska spelarna som positiva inslag om dom bott och tränat i Sverige.
Att få hit dom några få gånger för att köra över sämre motståndare tror jag knappast ger något.

Publik är kanon om den kommer!

Till stora arrangemang likt Case så är det förstås kanon med toppspelare och jag tror det finns utrymme för ytterligare en stor tävling i Sverige.

Jag skulle gärna bidra till att fler unga spelare får bo och spela utomlands. Tror det är enda vägen till bättre Svensk spelarstandard. Bryt rutiner och Svensk bekvämlighet. Skapa nya referensramar på vad som är bra/dåligt.

Har ju redan bjudit upp till dans men tyvärr utan resultat.