fredag 2 oktober 2009

Stehårt idag.

Idag 16:00 möts England och Frankrike.
Förhoppningsvis visas matchen på nätet.
Det lär bli stenhårt. England som tappat Nick Matthew pga skada (såg dock att Alister Walker tagit plats i laget) är klart försvagat och Frankrike är riktigt starka på ett och två.
Vet inte vilken ordning de spelar idag men treornas match går nog ganska klart till England. Men Ettornas match mellan Peter Barker och Gregory Gaultier kan bli dagens match. Vem vågar tippa en vinnare där?
Sen möts ju även James Willstrop och Thierry Lincou på tvåornas plats. Samma där stenhårt.
Gissar att England vinner med 2-1 och möter Egypten i final.
Egypten som möter Australien 19:00 idag borde vinna med sitt superlag.
Ramy Ashour (regerande världsmästare) som trea säger väl allt....

Sverige möter Wales om plats 21/22 13:00 idag.
Tyvärr blir detta VM det sämsta VM:et i historien för Sverige. Jämför dock med tex Wales som faktiskt var i final 1999 i Kairo och även hade en viss chans att vinna då Gough hade 8-2 i avgörande game mot A Barada. Många länder har gått fram mycket också.

Det blir till att se framåt för Sverige och bana ny väg. Vet redan nu att jobbet går vidare mot kommande EM i Frankrike och fördelen med motgångar är att allt går att förbättra. Eller motgång och motgång. Ingen match hitintills har ju varit direkt nära till vinst eller förlust. Alla lagmatcher har ju varit tämligen klara resultatmässigt känns det som. Så placeringen är nog ganska riktig men kunde blivit lite bättre med lite mer "tur" i lottningen.

Hoppas på ett bra avslut där Rasmus fortsätter i god form och slår Rob Sutherland. Sen att någon bakom honom tar steget fram och spelar på toppen av sin förmåga.
Kör hårt!

15 kommentarer:

Anonym sa...

Synd att inte Sverige kunde ställa upp med sitt bästa lag bara.

Anonym sa...

England-Frankrike 2-1:
Barker - Gaultier 1-3
Willstrop - Lincou 3-1
Walker - Lavigne 3-1

Tredjesingeln blir givetvis mycket viktig då 1:a och 2:a singeln nog går åt varsitt håll.
Walker känns lite formstarkare än Lavigne, speciellt efter Petrosport Open i Egypten.

Australien - Egypten 2-1:
Palmer - Darwish 3-1
Boswell - Shabana 3-2
Pilley - Ashour 0-3

Här tror jag lagkänslan fäller avgörandet. Australien känns som ett Sydafrika - taggar till rejält när det verkligen gäller.
Kan Boswell gneta lite och få till "gubb-grinig" stämning på banan kan Shabana bli störd...
Men mycket hjärta i det här tipset, givetvis...

"Kvant 4-ever"

Anonym sa...

De visar Sydafrika - Italien nu. Vi får hålla tummarna att de låter streamen ligga på hela dagen.

--
N

Gustav Z sa...

Jag tror på Frankrike! Gaultier slår Barker och Lincou har sett ruskig ut tycker jag.

Satsning på EM jovisst. Men vilken seriositet har Svensk Squash när vår bäste spelare inte är med och vår näst bäste åker hem pga av studier mitt i ett VM? Det säger rätt mycket tycker jag.

Inget ont om någon person, det är absolut inte det jag menar. Alla måste få ställa ultimatum för vad som gäller för att de skall kunna vara med, men att då inte ställa över en person som inte kan vara med till 100% säger rätt mycket om Squashklimatet i Sverige. Jag tycker det sänder rätt demoraliserande signaler till de yngre krafter som faktiskt försöker satsa uppåt och torde göra det till resten av laget också.

Gustav Z sa...

England fyra, när kom de så dåligt sist?

12-10, 12-10 till Shabana i de två sista, surt för Lincou jag höll på Frankrike. Liten tröst att jag tippade rätt om deras seger över England iofs.

Draken sa...

Gustav Z jag fattar inte riktigt.

Jag kan bara svara för mig själv då jag valde att tacka nej till VM för att tiden inte räckte till.
Tyckte det var ett mycket tråkigt beslut men troligen det bästa för mig i slutändan även om det var jävligt tråkigt att inte vara med.

Men vad menar du egentligen?
Seriositeten på spelarna eller på svensk squash i sin helhet?

Gustav Z sa...

Jag menar både och. Jag kan komma på tusen skäl som jag kan förstå för att du vill stanna hemma och jag vet att Rasmus prioriterar skolan före squashen och förstår det till hundra procent också. Jag förstår även alla elitspelare som inte riktigt satsar till hundra procent utan låter jobb och familj gå före och spelar så mycket som det är roligt.

Men nog är det ett ohälsosamt syndrom för svensk elitsquash när lagets bäste spelare åker hem mitt i ett VM? Det betyder dels att man inte kräver mer hängivenhet än så av en landslagspelare samt att det inte finns något material underifrån som man kan fylla på med.

Helt enkelt ett tecken på att det jämfört med andra sporter inte ens finns någon elit i Sverige. Inte ens i landslaget. Prestationsmässigt finns det kanske men seriosotetsmässigt finns det inte.

Hoppas jag var tydlig nu och att ingen känner sig anklagad.
Ni som spelar i landslaget är förståss jävligt duktiga squashspelare men det är en helt annan fråga.

Gustav Z sa...

Paus i fotbollen och törstig på resultat från Stockholm Open. Hur gick det Draken? Ngn som vet hur det gick mellan Romain och Rasmus?

Anonym sa...

Draken slog Alex och sen CJ med 3-0 vardera. Rasmus slog Romain med 3-0 (eller var det 3-1? Nej, jag tror det var 3-0).

Det blir en spännande final imorgon mellan Rasmus, som verkar vara i väldigt god form, och Christian som ju nästan aldrig gör en dålig match.

--
N

Gustav Z sa...

Ja det låter som det kan bli en väldigt bra final!

Tack för resultaten

TG sa...

Håller med dig Gustav där.

Varför inte skicka juniorerna istället?

Draken sa...

Skicka juniorerna på VM?
Som Gustaf säger så finns det ju tyvärr inte så mycket bakom att fylla upp med. Att skicka ett juniorer till VM som kanonmat tror jag inte ger så mycket för någon.

Då är det kanske bättre att spara pengarna och satsa det på juniorerna istället kanske.
Men finns det några bakom som vill satsa är ju då nästa fråga?
Eller satsa det direkt på några som vill satsa. Behöver ju inte vara juniorer. Kan ju vara några spelare som har visat talang och kan vara värda att ge chansen.
Rasmus har ju tex visat att han kanske kan slå sig in. Någon som frågat om han vill satsa tex?

TG sa...

Finns en i Göteborg som iallefall vill komma ut o spela o satsa..

Hade varit kul om Hult satsade

Gustav Z sa...

Tror inte det är någon god idé att inte skicka bästa laget. Jag tror man skall försöka hålla det på en så seriös nivå det någonsin går. Det skickar rätt signaler till juniorerna och till resten av Squashsverige, nämligen att Squash är en seriös idrott där det krävs jävligt mycket för att komma med i landslaget och där de som spelar i landslaget är stolta duktiga idrottsmän som inte kliver åt sidan frivilligt. När Rasmus vill åka hem under VM så får man göra en bedömning om vad hans medverkan tillför och vad den eventuellt för med sig för negativa sidor. Jag tror det skickar fel signaler till resten av Squashsverige, ta t.ex. "TG" som tycker det vore motiverat att skicka junisar på VM, den idén hade knappast fötts om inte Rasmus åkt hem. Det är sådana reaktioner och förväntan att få saker gratis som föds av att man visar upp den sortens ickeseriositet. Sen kanske det ändå var värt att Rasmus var med eftersom det var grymt kul att se den match han spelade på glasbanan samt att han hjälpte Sverige från ett ännu sämre resultat.

TG sa...

Vem har sagt att man får de gratis för de?

Självklart när vi behöver få upp nivån i Sverige och vi inte spelar om någon 1-4 plats så kan vi väl lika gärna slänga in en junior på 4 platsen..
Va har vi att förlora på de? Ju bättre motstånd ju snabbare blir man bättre.