torsdag 24 september 2009

Svensk squash dimper ned i lådan.

De flesta får nog den idag eller åtminstone i veckan.

Se till att läsa en av de sista artiklarna som är skriven av Truls Olterman. Den är så på pricken sann i det han avslutar med och kan göra en otrolig skillnad tror jag.

Så alla ni som siktar uppåt läs texten och reflektera över det.

Det gäller framför allt juniorerna och de som just slutat vara junior (och för den delen alla gamla gubbar och gummor också...och ni(vi) som inte är fullt så gamla)

Sen får vi önska en av eldsjälarna som nu slutar lycka till på hans nya äventyr...

17 kommentarer:

Gustav Z sa...

Oj, spännande, en cliffhanger...

Draken sa...

Mycket du får sitta på helspänn...

Anonym sa...

Hur får man tag på tidningen Svensk Squash? Jag googlade lite och hittade ett pdf-dokument (http://squash.serverhallen.com/squash/ssqf/forbundet/Verksamhetsberattelser/SSQF%20%C3%85rsber%C3%A4ttelse%202002-2003.pdf) som antyder att man måste vara medlem i förbundet för att få tidningen. Om så är fallet blir då frågan: Hur blir man medlem i förbundet? Det verkar inte räcka med att man har tävlingslicens, eller?

Draken sa...

Det borde räcka med att ha en tävlingslicens. Det borde också betyda att du är medlem i en svensk klubb och tror att du då per automatik är med och borde nog få tidningen. Tidningen kom till min squashhall idag och även till klubben. Den borde nog komma någon gång i veckan gissar jag.

Annars får du kolla om din klubb har uppdaterat medlemslistan som skickas in till förbundet eller maila till förbundet på info@squash.se

Bobo af E sa...

Någon som vet vad som hänt med rankingen? Verkar ha skett en kraftflull utgallring eller något...

Bryttne sa...

Jo, jag tycker att Truls text till stora delar är väldigt bra men visst ser jag att det finns fler saker som bildar grund till att han och Shorbagy nått så olika långt.
Målmedvetenhet och Matchning är förstås är givetvis viktiga delar.
Kultur, förebilder, mindre distraktion etc är några exempel. Lägg till detta personlig förutsättningar så har vi en mycket komplex bild.
Någonstans tror jag att man behöver en viss typ av fanatism, revanschlust, galenskap etc för att orka med allt slit och lidande för att nå fram.
När det gäller tankarna om träning och att det inte är via träning man blir bättre så håller jag inte med alls. Framförallt inte om det är svårt att få till tillräckligt god matchning.
Vi har idag en otrolig brist på riktigt kvalificerade tränare som förmår se till helheten. Detta gör att vi måste få till internationellt utbyte för att leda in ungdomar på rätt spår.

Må så gott!
Peter

Anonym sa...

Tycker både Truls och Peter har viktiga poänger med sina resonemang.

Först som sist, utan bra träning ingen grund för hård matchning. Utan kontinuerlig hård matchning - ingen, eller små möjligheter, att nå världstoppen.
Som synes hänger det alltså ihop.

Sedan är frågan vad som gör vissa benägna att betala priset som kanske(!?) leder till en bra squashkarriär? Pengar, höjd status i samhället, traditioner eller någon annan inre drivkraft?

Där tror jag Truls är inne på rätt spår. Man måste ha mål att kämpa mot och ett inre driv - man måste vara "keen", eller hur Pieter?
Bäst manifesterat genom legendaren Jahangir Khan som drevs av viljan att hedra sin döde bror, tränade hårt och matchades mot några av dåtidens största stjärnor.

Så, mitt råd är: Rensa agendan och bestäm vad som är viktigt i livet.
En squashkarriär kan ge hyffsat ekonomiskt utbyte, omfattande socialt nätverk, stora reseupplevelser och ett framtida arbete med idrottsanknytning.
Fråga bara nestor Fredrik Johnson!
Känns detta tillfredsställande, fine, satsa då på squashen och gör det jobb som måste göras!
Lägg annars spelandet på en annan (lägre) nivå och nöj dig med det.

"Kvant 4-ever"

Draken sa...

Bobo.

Det verkar inget fel på rankingen jag tycker det ser bra ut....;-)

Men ja de har gjort en rensning. Tror det tagit bort alla spelare som inte spelat något snenaste säsongen eller kanske två år tillbaka.
Tex ett stornamn som Anders Thorén är nu borttagen. Tror det är första gången han inte är med sen han kom in på den.
Sen stod det ju i squashtidningen att rankingen redan var omgjord med nytt system och ny layout så det kanske blir ännu finare (och bättre?) vilken sekund som helst.

Vi får vänta och se.

Gustav Z sa...

Kul att möte en orankad Thorén i en tävling och åka ner 25 poäng...

Hur gör man då egentligen?

Har för mig att Almqvist gick in på en rätt hög ranking när han kom tillbaka eller var han där hela tiden?

Undrar om TGs kämpe Mikael Stiernstam är borttagen. Han har legat sist på -8 poäng i typ 10 år:-)

Draken sa...

Möter du en spelare som är "känd" och kanske har funnits med på rankingen innan som tex Thorén så ligger han kvar i systemet men syns inte på renkingsidan.
Kolla tex på en spelare som Carl-Johan Löfvenborg som förlorade mot just Almqvist så räknas hans poäng fortfarande mot ALmqvust trots att han inte syns på rankingen.
Samma för de utländska spelarna som finns i systemet. Du kan tex kolla på mig då jag vann mot Swelim och fick poäng räknat mot hans poäng.

Gustav Z sa...

Ok tack, och anledningen till att de inte står med är för att spelare skall spela i rätt klass efter hur många aktiva spelare det finns i Sverige?

Hur länge har du legat 1a på rankingen Draken?

Är det Forslund som har det rekordet eller vem annars och hur länge?

Draken sa...

Jag vet inte riktigt det är ett tag.
Oktober 2005 kanske.

Tror säkert Forslund har rekord men helt säkert vet jag inte kolla med förbundet de kanske vet.

Gustav Z sa...

Vem låg etta innan dig?
Var det Forslund?

Draken sa...

Nej Badr låg etta ett tag och även Henrik Löfvenborg.

Du kan kolla på http://www.squash.se/t2.asp?p=65295 där finns en del svar.

Anonym sa...

Vem är Christian Hansson, ROS, som låg 1:a i maj och juni? :)

(Kolla via History på nuvarande rankingen)

Jag antar att dom håller på att stöka med systemet bakom kulisserna.

/Björn

Gustav Z sa...

OM man kollar på vilka matcher han spelat så stämmer det överrens med Draken (har dubbelkollat)) så jag tror det är Draken i en annan skepnad.

Gustav Z sa...

har INTE dubellkollat menar jag:-)