torsdag 4 juni 2009

Attack på schemat!

Dagens squash blev det andra matchpasset för veckan. Denna gång på Kungliga tennishallen. Hemvist för svenska mästarna Intersquash. Spelade på banorna där nere utan glasväg.
Någon som kan gissa likheten mellan en PSA-tävling och en match på dessa banor?

Dagens match blev mot en av landslagsspelarna som jobbar i närheten. Fortsatt bra bollträff och börjar även få fart på benen vilket känns bra. Idag blev lite mer fokus på att gå upp i banan och attackera så mycket som möjligt. Idag satt slagen bättre och även uppföljningarna var vassa de gånger bollen kom tillbaka. Försöker ofta spela utanför trygghetszonen och spela lite fortare och använda slag som jag vanligen inte använder. Brukar även som idag kanske ta bort vissa slag som känns trygga och bara spela vissa slag i speciella lägen.
I mitt fall är jag bra på att lobba mig ur trubbel och även attackera med lösa lobbar. Men ibland blir det lite för mycket av det.
Är också dålig på att attackera kort rak i vissa lägen. Så idag blev det så lite lobbar som möjligt och att i högsta mån spela kort rak som retur på boast.
Det brukar vara en bra grej tycker jag för att träna saker man vanligtvis inte gör. Prova gärna! Koncentrationen brukar kunna hållas högre om inte annat. Idag funkade just detta bra och attackerade bättre då jag tvingade mig till det.
Det finns många sätt att tvinga sig till olika spelsätt det är bara att prova.

Summering:
Vad? Matchträning
Med? Landslagsspelare från Roslagen
Var? Kungliga
Tid? 1200 -1315
Resultat? 3-1 2-1
Övrigt? Studsade mycket idag så lite mycket pang pang men helt ok.
Blir nog ett pass i supermaskinen i kväll det känns fortfarande mycket bra efter tisdagens pass.

Likheten då? Man spelar på låg plåt i PSA vilket man även gör på banorna där nere på Kungliga då de verkar vara permanent satta på det lägre läget. Attacken blir roligare då. Men undrar om de i Stockholm City League vet om denna likhet?

3 kommentarer:

Gustav Z sa...

Vad menar du med en kort rak som attack på boosten? Hur kort då?
Andra studs i bakvägg eller kortare?

Kommer ihåg att du för några år sen måttade höjden på plåten på landala med racket.
Kom du fram till något då?

Anonym sa...

Tjena Christian, Nästa gång jag skall ner till Kungliga skall jag ta med måttbandet! Aldrig märkt att plåten sitter lägre där....

Shotta på. Mors

Michael

Draken sa...

Gustav kort rak =stoppboll.
Och kommer inte ihåg någon mätning på Landala men kolla du gärna.
Kolla även du på Kungliga det gäller banorna där nere. Jag har bara gått på det visuella och inte mätt exakt.
Undrar vilken bana som har den lägsta respektive högsta plåten?