lördag 7 februari 2009

Med ...... och brak

Det tog ett tag ingen ros syntes till och ingen ville ge sig till känna. Men till slut föll skynket och han kom fram och presenterade sig som "Kvant från Citibank" med ett slugt leende.
Han var just den som jag gissat på och passar in i alla ledtrådar.
Motorn bakom alla krönikor i solstadenssquashklubb Karlstad.
Mikael Dunder visade sig vara åsiktsmaskinen Kvant 4-ever.
Vi hade sedan en lång diskussion om svensksquash där även andra åsiktsmaskiner som tex Pieter Sjösten fick komma till tals.
En åsikt som jag tror alla kunde skriva under på var att det saknas passion som tappats genom åren. Och sen att kunnandet måste förbättras.
Idag är det dags för semifinaler.
Det blir två kanonmatcher. Vinnarna blir nog Darwish och Willstrop båda i 4 game.

11 kommentarer:

Bryttne sa...

Hejsan!
Passion saknades dock inte i semin mellan Matthews och Willstrop. Fantastisk squash!
När det gäller passionen så tror jag att det är mängder av aktiviteter som behöver till.
Det behövs en vitamininjektion som inte förbundet verkar vara varken intresserat av eller förmögen att ge.
Kanske är det inte ens deras uppgift?
Finns det några andra som skulle vilja skissa på en plan för framtidens squash i Sverige?
Denna plan behöver innehålla bl a idéer för:
- klubbar och hallar
- juniorer
- elit
För att lyckas tror jag blint på bl a:
- ökat internationellt utbyte på alla nivåer men framförallt på junior och elitsidan
- ett team som backar upp och som har stor erfarenhet (namn som Stockenberg, Kvant, Hellström, Johnson, Thorén, Draken och varför inte någon internationell exstjärna - detta för att förenkla internationellt utbyte!)
Funderar på att sätta samman ett utskick som skall gå till alla klubbar/hallar för att se om det finns något sug för detta initiativ.
Må gott
Peter

Anonym sa...

Lørdag morgon inføll och den stora stunden var inne. Farhågor fanns att någon kopia skulle dyka upp och førdunkla Drakens sinnelag. Kanske i form av en førbundskapten, som vissa kommentatorer tilldelat nedanstående nick-name...
Skulle det førvilla vår svenske mæstare från den sanna uppenbarelsen?

Men Draken såg ljuset, mycket tack vare sin utsænda spion (Cajsa-Marie) som cirkulerade runt i frukostsalen och inhæmtade information. Trots en førlorad ros kunde till slut en rendevouz komma till stånd och tilldragelsen slutade lyckligt.

En givande diskussion føljde med bland annat den mest populære skåningen i vargatrakterna (Pieter) och Acke, dær en hel del klokskap ventilerades. Kontentan: Det ræcker inte att tillhandahålla bra redskap - typ Malmøs satsning på squash. Individerna måste ha gløden och frågan ær hur vi lyckas hitta de personerna runt om i landet?

Jag tror det finns hopp før svensk squash. Før nær mænniskor bryr sig och reagerar øver vår tillbakagång på den internationella scenen, då kommer vi att kunna vænda skutan på rætt køl. Engagemang finns och det ær vår viktigaste egenskap just nu.
Med hjælp av personer som Bobo, Bryttne, Draken m fl kommer vi att kunna hitta en formula som leder till framgång. Det ær min absoluta øvertygelse.

"Kvant 4-ever"

Anonym sa...

Den som läser detta och inte var i Linköping i helgen var på fel plats.

Fredrik J med hela sin stab av duktiga medarbetare gjorde det mest otroliga arrangemang jag någonsin sett på svensk mark. (not. för mig var det första gången jag var där). En perfekt genomförd PSA tävling parad med en suverän breddtävling. Bättre kan det inte bli. Och runt detta samlas mängder av engagerade människor (läs squashare) som stagar upp på alla fronter, allt från sponsorer till funktionärer.

Så nog finns det krafter som drar sporten i rätt riktning. Frågan är vilken riktningen är. Och hur man skall sprida det momentum som finns till hela landet.

Jag tror att ett visionsprojekt för Svensk squash skulle göra susen. Kan man samla alla olika intressenter; förbundet, hallägare, klubbar, etc. och göra en vision tydlig så skulle man kunna utarbeta strategier för hur man skall ta sig emot en önskad framtid. Helt enkelt få alla att arbeta i samma riktning. Då kan det bli fart.

Ett första steg kan vara att formera en projektgrupp och se till att frågan blir rätt förankrad. Peter B har ju drivet just nu. Och "Kvant 4... ,jag menar Mikael Dunder, har en brinnande fackla och Christian spelar ju en viktig fiol. Kanske skulle man försöka få till en liten date för att storma lite kring frågan innan man agerar. Tänker att det vore tokigt om fel tår blir ömma...

Tankar från Bobo af E.

Anonym sa...

Vad hände med Darwish? Var han rädd att förlora rankingpoäng eller var det en tvättäkta skada? Åkte hem innan planerad final så jag hörde inte förklaringen.

Bobo igen

Gustav Z sa...

Antar att han förlorar rankingpoäng även om han lämnar W.O.? Även om Matthew spelade bra så tror jag Darwish hade fightats om de ca 100 000 om han bara kunnat. Vad det va för skada vet jag dock inte, han var i hallen och gick obehindrat under uppvisningsmatcherna i alla fall så jag tippar på någon mindre muskelskada. Någon som vet mer?

Gustav Z sa...

På www.squash.se verkar det som det var en lättare vrickning i foten som inte smärtade så mycket men som gav en instabilitetskänsla.

Ingen som kunde lånat honom lite tejp?

Anonym sa...

jag såg Karim halta på spelarfesten så jag var inte förvånad när beskedet kom.

Draken sa...

Han borde nog ha haft ganska ont om man lämnar w.o i en final av denna storlek.

Det är ingen skillnad i ranking eller pengar om han lämnar wo eller spelar så det var inget skäl heller.

Vi får hoppas att han kanske ser till att komma tillbaka nästa år och bjuder tillbaka.

Gustav Z sa...

Karim Darwish är en vekling som inte skött sin sommarträning ordentligt;-)

Peter Bryttne sa...

Tjena!
Trist avslutning på Case. Men jag måste säga att jag nog kommer att leva länge på Matthews/Willstrop matchen. Härligt!

Jag kommer att skriva ihop ett brev som skall skickas till klubbar och hallar + ett antal "nyckelpersoner" (kom gärna med förslag på lämpliga namn).

Dom kommentarer som finns här på bloggen är en bra start.
Jag glömde en viktig kategori som jag anser lätt glöms bort.
Kvinnorna!!

Låt oss göra ett försök!

Hoppas höra av er. Ni kan även skriva direkt till mig på
peter@meweco.com eller slå en signal på 0705-65 60 63.

Ett tidsmässigt mål bör vara att ha ett förslag klart i god tid till nästa förbundsårsmöte.

Sist men absolut inte minst vill jag att ni skänker vår kompis Benny Lindegren en tanke. Han genomgår just nu en jävligt tuff cancerbehandling. Där har ni en kille med passion. Han behövs tillbaks bland oss.

Må gott
Peter

Peter Bryttne sa...

Glömde en sak:
Jag tycker att Bobo har en poäng i den subtila kommentaren att se upp för "ömma tår".
Därmed sagt att inget brev skall skrivas och skickas innan jag träffat några av dom som kan och vill vara med i detta "projekt".

Kommer att sondera terrängen för att hitta dom som bör vara med på ett första möte.

Har någon förslag på en person som skulle kunna hjälpa till att skapa ett forum - en hemsida - som blir bas för projektet.
Tror det blir enklaste sättet att hålla facklan vid liv.

Peter