tisdag 20 januari 2009

Omvänt vinkelslag?

Någon kanske har hängt med i ordväxlingen bland kommentarerna från tidigare inlägg (HÄR)
Där har det inkomit tips och idéer för att få svenskarna bättre och framför allt kanske kunna vinna några matcher i kommande Case Swedish Open.
Ett av de mer udda tipsen har varit att ta upp ett specialslag som tidigare använts av Fredrik Johnson i just Swedish Open. Han lurade ,enligt tipsaren, en av de de största, Jahangir Khan med sitt nya "omvända vinkelslag" (reverse boast?) och pressade honom i tre hårda game.

Kan det vara något eller kanske man ska pröva "the Mizuki" eller "the Frog"

Någon annan som sitter på ett exklusivt slag eller supertips för att göra svenskarna bättre och öka på chanserna att vinna matcher?

Kommer ju ett lag-EM i just Sverige där kan det ju vara läge att komma med något nytt.

Släpp loss med tipsen och/eller fantasin och ge dina bästa tips!

Bäst tips belönas med en gratis omsträngning av racket med Ashaways nya Supernick XL micro
(som jag tror nya världsettan Karim Darwish spelar med om man kollar bilderna)
Racket får lämnas och hämtas på Gärdets squash eller direkt till mig.
Fram t o m med Swedish Open tas tipsen emot sen stänger vi dörren.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ok, eftersom det verkar vara lite tunt med förslag får jag väl inleda diskussionen. Ett väl beprövat, men alltid effektivt, slag är den skurna crossdriven från frontväggen.
Detta funkar bra när motståndaren boastat och det är läge för en stoppboll.

Genom att gå ner djupt (och finta stoppboll) tvingas motståndaren ta ett steg upp i banan för att täcka det alternativet. Skär man sedan bollen och håller den lågt och brett blir den svårreturnerad.
Även om motståndaren hinner vända och plocka bollen måste man lyfta returen. Varpå pressen kan fortsätta ett ta till...

Pakistanske squash-trollkarlen Quamar Zaman brukade använda detta slag med stor framgång. Kanske en vinnare även idag?

"Kvant 4-ever"

Draken sa...

Ett av Wahlstedts vapen när han var som bäst den används fortfarande. framförallt på glasbanan är det effektivt.

bra så så här långt har vi:
-omvända vinkeln
-the mizuki
-the frog
-"kortcrossen"

kan bli en bra soppa det här!

Michael sa...

Den här är inte för den orädde - en Jonathan Power special - drop bakom ryggen cross court i nicken. Läs underbar beskrivning...

"the shot!"
http://www.squashtalk.com/html2/news08/oct/news08-10-582.htm

Peter sa...

Eftersom regelkunskapen är så dålig rent generellt och det verkar saknas domare av riktig rang ser jag en himla bra väg att gå:
FUSKA!
Begär let när ni inte är i närheten och kräv poäng trots att ni glömde racketen på läktaren. Att inte slå på bollar som bara studsat två till tre gånger är ju ett jäkla slöseri.
Dock är det väl så att för att vara helt säker så skall man bli tydlig i sitt kroppsspel. När din motspelare har lagt en fin stoppboll som du omöjligt skulle hinna - men som du förstås hade begärt let på och krävt poäng - upp med racketen i brösthöjd, fatta tag om såväl rackethuvud som handtag och tryck så hårt du kan framåt när du rusar in i ryggen på motståndaren. Efteråt kan du alltid hävda att det var hans fel - han backade ju.....

Ingen nämnd och ingen glömd men att kasta racketen är också en going. Du siktar på frontväggen men "glömmer" att släppa taget och vips har vi en projektil riktad mot motspelaren istället. Även om du missar har du definitivt skapat oro.

Träning av dessa moment plus givetvis kreativt tänkande när det gäller att komma på nya och hitills okända regler utförs när helst match spelas. Gärna vid vänskapsmatcher - så slipper ni vara vänner mer. Vänskap är ju ändå så förbaskat överreklamerat.

Ja, det var väl allt.

Draken sa...

Intressant "utan för boxen" tänk!

Kan ju tänkas på en del spelare är ju redan fullfjädrade i detta man kanske ska prata med dem...

Det här blir ju riktigt bra.
Men dommarna i Case är ju PSA-spelarna själva och de brukar ju generellt sett vara steget bättre domare.

Tål att tänkas på litan ser ut att bli bra.

Gustav Z sa...

Slaget som Jonathan gjorde som beskrevs i artikeln Mikael länkar till är ett slag OLA "Bosse" J lurade mig med många ggr i serien förra säsongen. Han brydde sig iofs inte om att sätta den i nicken men det behövdes knappast. Den är rätt lik "the Frog".

Gustav Z sa...

Det är ju inte lätt att försöka hitta på något åt någon som stått på banan 100ggr så mkt som man själv gjort men jag gör ett försök.

Man låter en träningskompis mata en höga lens madens man själv försöker vara så snabbt på bollen att man totalt tappar kontrollen. Kasta dig fram emot bollen och fullständigt skit i vart bollen hamnar så länge den träffar frontväggen. kör 7-8 minuter forehand och 7-8 minuter backhand. Den som returnerar skall göra det snabbt så man inte hinner tänka på kontroll. Allt man har i huvudet skall vara att ta bollen så långt fram det bara går. Det är även rätt konditionskrävande och om man spelar direkt efter så känns det som det går i slowmotion om man har lyckats.

Om du testat innan eller testar på någon träning berätta vad du tycker. Släpp kontrollen och låt primalhjärnan härksa!

Draken sa...

Har dr Jacobsson varit i farten??

Gustav Z sa...

Var det så genomskinligt? Man kan säga att det är en beskrivning av våra senaste träningar rakt av:-)
Jag har ingen aning om det är applicerbart på elitnivå men det kändes befriande och annorlunda. Vad jag har sett av ditt spel så är det väldigt kontrollerat, för det mesta till din fördel men jag tror ändå att det kunde vara vägvinnande att släppa fram apan i dig ibland:-)

Har du testat? Håller du med?