torsdag 18 september 2008

Nya vindar

I måndags gick tiden ut för de som känner sig manade att axla rollen som förbundskapten i de tre olika delarna i svensk elitsquash.

Herr-, dam- och juniorlandslagen ska ha nya ledare. Detta år är ett av de mest intressanta på många år då lag-EM kommer att spelas på hemmaplan i Malmö. Förhoppningen att Sverige gör bra ifrån sig är stor och man kan hoppas att det satsas ordentligt. Både från förbundets sida samt från spelarna som vill vara med och försvara de blågula färgerna.

Damerna har jag lite dålig koll på men en förbättrad plats från förra årets placering (16:e)borde man sikta på. Bästa tjejen Anna-Carin Forstadius kommer förhoppningsvis att tävla mer och skaffa sig mer rutin. Tjejerna bakom kanske inte kommer att tävla lika flitigt internationellt men hoppas att det blir mer träning och ett större engagemang i de tävlingar som erbjuds här hemma. Sen måste det bli fler tillfallen och bättre tävlingar för damerna. ( mer om det kanske en annan gång men man borde prata mer med damerna om vad de vill)

Herrarna har en trupp spelare som stadigt har varit i svenska toppen. Kanske det är dags för några nya stjärnor att ta ett steg i rätt riktning och kanske dra med några till.

Hoppas att det kan blåsas nytt hopp bland herrarna och att striden om att bli en av de 5 fördömda män som får dra på sig en tröja med SVERIGE på ryggen för att tävla i Malmö. För att sedan se till att Sverige återigen tar klivet upp ur källaren och blir ett land att räkna med i Europa.

Inga kommentarer: