tisdag 12 augusti 2008

Silly season

Det börjar dra ihop sig mot 1 september och sista datum för övergångar i klubbarna.

Ska bli intresant att se var några spelare hamnar tillslut och hur elitserielagen kommer att se ut.
Frågan är om det blir någon damelitserie i år är också öppen. Förra året blev den tyvärr inställd efter att Stockholms SK dragt sig ur pga av att upplägget av serien var helt snett med bara spel på våren då Intersquash inte kunde spela på hösten. Hoppas det blir serie denna säsong, men i och med att båda systrarna Forstadius (svenska mästaren Anna-Carin och sverige 5:an Lovisa) har bytt från Intersquash Club till Roslagen SRC så verkar det bara vara tre lag kvar.

På herrsidan så har Växjö tappat en spelare som det ser ut nu. Foad Hammouni har gått från klubben men har inte fått någon ny klubb att nappa än så länge vad jag vet. Dock har Växjö fått förstärkning av SSK:s Matias Toumi som då byter klubb till detta år. Matias som inte spelade någon match för SSK förra året blir en bra förstärkning till Växjö som kanske i år får ordning på sina spelare så att de kan vara med och tampas om medaljerna.

Enskede SRC har tappat sitt starkaste kort Joakim Karlsson till en annan Stockholmsklubb Roslagen SRC som i och med det blir mycket starkare då Jocke i nuläget går in som 2:a i laget och flyttar tex ned C-J Löfvenborg på en tredjeplats där han borde bli ett starkt kort.

Intersquash har enligt sin blogg (www.intersquash.blogspot.com) tappat Carl Waddington tillbaks till Team Göteborg och verkar ha nya spelare på gång in utan att nämna några namn.

Men det är fortfarande mycket rykten oh tid kvar för klubbarna att ändra uppställningar. Några spelare hänger löst och tex en spelare som sverigeåttan Foad Hammouni kan förstärka alla lags uppställningar. Man kan undra om spelare som Fredrik Almqvist och Ola Jangbecker kommer att sybas i elitserien. Båda dessa herrar tillhör ju toppen av svenska eliten. Sen vet jag man ju inte om det finns andra spelare som förhandlar med klubbar om möjliga övergångar.

Läget just nu om man tar det lag för lag.
 • Intersquash. Tappat C Waddington och verkar ha nya spelare på väg in.
  Tendens: Som förra året slutspelsplatsen ser säker ut.
 • Malmö SRC, inga ändringar vad jag vet men har många egna bra spelare och om de tar hem sina utländska spelare igen är de starka. Skulle vara kul om Sebastian Victor gör comeback efter frånvaro.
  Tendens: Som förra året borde gå till slutspel
 • Roslagen SRC, Ny spelare J Karlsson gör att laget ser bättre ut har en stark etta med frankrikes Romain Tenant.
  Tendens, bättre än förra året och borde gå till slutspel
 • Växjö SK, Tappat F Hammouni men fått M Toumi vilket gör laget på pappret starkare. Måste dock få ordning på logistiken...
  Tendens. Får de ordning på allt så är de en klar favorit för slutspel och väl där kan allt hända.
 • Stockholms SK, tappat M Toumi men använde inte honom förra året. I övrigt inga ändringar i nuläget. Har en tunn trupp och får kämpa på.
  Tendens: Som förra året får svårt att ta sig till slutspel
 • Team Göteborg, Fått C Waddington som ger laget stor förstärkning men har fortfarande en tunn trupp men kanske är den yngsta truppen
  Tendens, bättre än förra året men får svårt att ta sih till slutspel
 • Enskede SRC, tappat Joakim Karlsson vilket tunnar ut truppen mycket trots att Jocke inte spelade så mycket för klubben förra året.
  Tendens, Slåss för överlevnad i botten
 • Triangeln SK, har dragit sig ur högsta serien
  Tendens, ned i Div 1 södra

Inga kommentarer: