lördag 30 april 2011

Aaaaarghhhhhh!! X 2

Igen förlust och vi slutar på en 4:e plats i division 2. (12:a totalt) Samma placering som senaste två åren och vi kanske inte är bättre än så?
Dagens match startade dock mycket bra.
Rasmus stretade emot bra i sin match mot B Golan och tog en del poäng. Romain spelade samtidigt riktigt stabilt på banan bredvid och tog hem första game 11-0 mot sin spanjor. När han sedan gick upp 1-0 i andra game så fick coach P Sjösten ett odds på 200 gånger pengarna av assisterande coach A Ovendahl att det skulle sluta 33-0. Sjösten tog direkt budet och la in 10 euro. Ovendahl svettades mer och mer men i läget 7-0 till Romain tog spanjoren sin första poäng och kämpade sig sedan tillbaka i matchen och vann tredje game. Romain avslutade sen väl och tog hem matchen 3-1, han är den ende som blev helt obesegrad i år.
Sebastian och jag gick sedan in på banan. Enligt uppgift spelade Seb bra men hans motståndare kämpade hårt. Då jag sedan tappade de två första gamen och samtidigt Seb förlorade sin match var det kört. Min match avbröts efter tredje game och Spanien tog hem bronset i andra divisionen.
Se alla resultat HÄR
Nu kan man fråga sig om vi är mycket bättre än 12:a? Det resultat vi nu fått tre år i rad.
Nästa evenemang för herrarna blir lag-VM i augusti i år och om Sverige skickar ett lag är i dagsläget inte bestämt. Resultat här lär inte bättra på oddsen att ett lag skickas.
Något måste troligen ändras om vi ska förbättra oss då kurvan har varit likt en döings EKG senaste åren...

10 kommentarer:

Gustav Z sa...

Sannolikt är ni inte bättre än så tyvärr. Vet inte så mycket om andra år men nog är ni förstärkta iår med Romain och en sebbe och Gustav som sannolikt är bättre än någonsin. Kanske Rasmus också är? Du kanske har varit något bättre draken men laget är nog bättre. Dock borde både finlands och danmarkas lag också vara bättre än på mycket länge. Kanske rent av så att toppen på div 2 var bättre än botten av div 1 i år? Vore kul om det blev VM. Något för seb och Gustav att satsa vidare mot och jag tror ni har stora chanser att förbättra er.

Anonym sa...

Av resultaten att döma kan man se att vi har en bred och jämnbra trupp men att vi saknar spetskompetensen som finns i nästan alla andra lag. Våra ettor och tvåor fick det väldigt svårt: Rasmus slutade på 3-10 i gem och Gustav på 1-9. Det gick betydligt bättre för trean Draken och fyran Romain: Draken spelade 9-3 som trea (och 1-2 som tvåa) och Romain hela 8-0 som fyra (och 3-1 som trea).

Jag kunde inte se någon av matchern så jag vet inte vilken form spelarna har just nu men antingen är det så att Rasmus och framför allt Gustav spelade en bit under sin förmåga eller så är det så att Sveriges fyra bästa spelare är mycket jämnare än motståndarnas fyra bästa. Man kanske kommer närmast sanningen med en kombination av de båda faktorerna...

Det är väl bara att säga som herr Bryttne sagt länge. Dvs att hoppas på att det dyker upp en junior som är villig att satsa och göra allt det som krävs för att nå toppen. En som kan lägga ner den tid och energi som krävs. En som får möjlighet att träna och tävla mot de bästa. Vi behöver en svensk på PSA-touren.

Gustav Z sa...

Ja laget var så jämnt att man kanske kan ifrågasätta om det var rätt att Gustav Spelade före Romain och Draken. Vet inte huruvida man har möjlighet att styra sånt. Dock visade ju Gustav fin form inför EM så svårt att förutse även om man viljat göra en sådan rockard.

Peter B sa...

Måste bara få nämna att jag var och såg på PST tävlingen här i Albany och faktiskt även tävlade i amatörklassen själv.
Kika gärna på länken - http://www.prosquashtour.net/

Här kör man alltså utan den vanliga let regeln - det är i princip Poäng eller Ingenting.
Jag har väl hela tiden varit för att testa detta och efter att ha sett en turnering köras på detta sätt så är jag än mer för det.
Fy faen vad härligt för oss i publiken och spelarna verkade ärligt glada och nöjda med systemet.

Jag funderar på att få till en PST tävling i Sverige. Joe McManus som är ansvarig för PST samt legendaren John White är 100% för ett sånt arrangemang.
Hör av er om ni vill vara med och jaga pengar och få fram ett schysst upplägg.
PSA förbjuder tyvärr sina spelare att ställa upp.

John White var något av det häftigast jag sett. Vilket tillslag!!!

Den 18 år unge Sheribin fantastiskt! Vilken talang!!!

Jag har fått kontakt med ett antal pros i USA som verkar utifrån universitet och om ni vill ha kontakter är det bara att höra av sig. Detta gäller förstås primärt juniorer.

Må väl
Peter

Gustav Z sa...

Har du några tankar kring var du tänkt smälla upp arrangemanget?

Draken sa...

@peter
Vad handlar det om för summor och vilka spelare kan man då räkna med kommer?
Eller handlar det bara om att göra en svensk tävling med de regler de har som skulle vara en del av deras tour?

Bryttne sa...

Tjena!
Kul att någon lyssnar. John vill ha ca 2500-3000 USD för att ställa upp + omkostnader.
Dom andra PST pro spelarna kostar nog i princip bara uppehälle och i vissa fall resan. Det är ett gäng mycket unga egyptier som skulle vara skitkul att visa upp internationellt. Skall även kolla med mina kontakter i UK för att se om man kan fixa något där.

Jag tror att en klubb som Roslagen vore kanon för detta evenmang. Vi kör som i Albany med en Pro tävling + en Amatör tävling för att få mer liv och rörelse.

Vill hemskt gärna få fler personer involverade för att hinna med. Jag kommer själv ev att flytta till USA framåt hösten vilket gör att det behövs fler personer som är spelbara.

Hälsningar från New York

Bryttne sa...

Vi SKALL definitivt få hit John White! Han är en entertainer och sanslöst bra fortfarande!!

Låt oss göra detta till ett medialt och socialt kul projekt.

PST ansvarige Joe McManus kommer att supporta via sin hemsida och You Tube etc.

Är ni intresserade av att arbeta med detta projekt är jag tacksam om ni hör av er!!

peter@meweco.com

Jo, jag skall även ta ett snack med Alex Gough om detta för att se om han kan vara generös vad gäller PSA spelarnas rätt att delta i PST tävlingar.

En person som blir central är deras huvuddomare - han behövs för att få korrekt och erfaren bedömning. Till hans hjälp behövs sedan två bisittare - det är nästan som ett tredomarsystem.

Draken sa...

För 5000$ får man en hel PSA-tävling.
Inte för att jag tror en PST är dålig men en hel "riktigt" tävling kanske kan ge mer även om det då skulle bli lite dyrare än att få hit White plus några till.
En tanke bara?

Peter sa...

Nej, PSA är jag inte intresserad av utan jag vill ha en tävling med den nya regelvarianten då jag tror det är vägen framåt för större publikt intresse.
Jag kommer att återkomma med en rapport från tävlingen med fokus på intryck av de regler som användes där. Låt mig bara säga att det var till 95% positivt!! Totalt sett helt överlägset vår tolkning av regel 12.