måndag 29 november 2010

Helgens tävling

Stockholms Open spelades i helgen och blev en succé.
Många klasser och många bra matcher.
Kul att se att det var många oseedade spelare som vann flera klasser.
Helgens tipstävling har tyvärr inte ännu gått att sammanställa då det saknas några resultat från åtminstone en klass.
För egen del fick jag kämpa hårt för att ta mig till final men lyckades tillslut att betvinga Danmarks Morten Sorenson i fem hårda game.
Delar av semifinal-matchen fastnade på en mobilkamera för den nyfikne. (Tack N)

Här är alla filmer i kronologisk ordning:
Herrfinalen blev tyvärr mycket ensidig. Inga bilder finns tyvärr vad jag vet. Kanske att någon ur den "vita armén" kan förmedla ev film då jag noterade en kamera bland dem. (Lägg upp på youtube förmedla länk så lägger jag ut om det fastnade något)
Resultaten på squash.se och tävlingens egna sida visar inte riktigt hur det gick.
Jag kommer inte ihåg att jag fick något game utan Rasmus vann rättvist och helt överlägset i tre raka. Tror siffrorna var 11-7 11-7 11-2 och spel på nästan bara ett mål.
Rasmus tar ett rejält grepp om förstaplatsen i Svenska GP:t. Ska söka resten av resultaten för att kunna lägga ut totalställningen för alla spelare.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Så här i efterhand, vad tycker du om den stroke du får 8:40 in i http://www.youtube.com/watch?v=Y5YnV9eHddU? Den bollen som leder fram till matchboll när Sorensen kastar sitt racket och börjar skrika.

Jag tycker nu som då att det var en stroke, men några i publiken tyckte att det bara skulle ha varit let.

Draken sa...

Jag blev förvånad när jag fick den men tyckte nog det var rätt. Han flyttade sig inte speciellt mycket och stoppbollen var ganska lång.
Hade fått "bara" Let några gånger innan där jag kanske tyckte det var klarare poäng därav förvåningen.
Måste säga att Lovisa Forstadius (som dömde) skötte sig mycket bra matchen igenom. Tror många inte hade vågat sätta sig där hon satte sig. Kudos åt henne.

Anonym sa...

Jag håller med: Lovisa gjorde ett jättebra jobb. Det var inte en lätt match att döma: mycket på spel, fullsatt publik och en högljudd dansk.

På tidigare turneringar i Roslagshallen har man haft en domare som dömt de "viktigaste" matcherna. Oftast har det varit John. Nu körde man istället med det vanliga "förloraren dömer nästa match på samma bana" vilket gjorde att ett par av elitmatcherna fick några konstiga domslut i sig. Jag tänker främst på matchen mellan Sebastian Viktor och CJ Lövenborg. Det konstigaste domslutet där var sista bollen i första gemet. CJ hamnade längst bak vid bakväggen, nära dörren och höll inne slaget för att inte träffa Sebastian. Domaren sa direkt "gem Sebastian" vilket inte spelarna hörde. De ställde upp sig för att spela om bollen -- de tyckte tydligen båda att CJ kunde ha spelat bollen om han hade velat, men domaren trodde att bollen helt enkelt varit för bra. Det var först när någon ropade till Sebastian som han insett att han vunnit gamet varpå han skyndade sig av banan för att inte ge CJ en chans att övertyga domaren. "Jag är osäker", sa domaren. "Då är det ju let!!" sa CJ.

Sägas ska dock att Sebastian var den bättre spelaren sett över hela matchen. Jag undrar om inte han numera är landets snabbaste spelare... han är iallafall topp 3 på den fronten.

Peter sa...

Generellt på framförallt Elit nivå borde det vara tränade domare som sköter hanteringen.
Vad gäller den situationen som fanns på film så tycker jag att det är klar poäng.
Det tycker jag egentligen även om bollen innan där dansken gör ett dumt val av slag och inte flyttar sig alls.

Anonym sa...

vilka är sveriges tre snabbaste spelare då?

Anonym sa...

Rasmus Hult, Martin Norrman och Foad Hammouni!!

Anonym sa...

Och världens 3 snabbaste? Mitt förslag utan inbördes ordning: Gregory Gaultier, Ramy Ashour, Ali Walker.

Anonym sa...

Jag skulle säga att Sveriges tre snabbaste är, utan någon särskild ordning: Sebastian Victor, Rasmus Hult och Martin Norrman.

Anonym sa...

Sourav Ghosal, Gregory Gaultier och Ramy Ashour ä de 3 snabbaste.

//TG