söndag 29 november 2009

Bildbevis

15 kommentarer:

Nicklas Mattsson sa...

Grymt, Christian! Starkt jobbat!

Gustav Z sa...

Ja grattis igen!

Första game var nog det bästa spel jag sett mellan två svenskar! Håller du med?
Sådant furiöst tempo med väldigt få misstag utan att spelet blev statiskt utan alla fyra hörn var i spel hela tiden.

Vore verkligen roligt att höra dig bryta ner matchen i detaljer och analysera den om du nu minns något:-)

Det kändes som du insett att du var tvungen att förändra och förbättra ditt spel för att kunna slå Rasmus och det gjorde du! Väldigt starkt!

Jag hoppas Rasmus kommer tillbaka ännu starkare under våren och att han kvalar in till Case för det vore verkligen roligt att se hur långt hans inslagan linje kan bära. Om ni båda kunde uppbåda spelet från igår gång på gång så hade vi haft starka spelare på alla landslagsplatser! Go Sweden, go Draken och Rasmus!

Anonym sa...

Slutet på en squashepok? Ja, det fanns faktiskt ett frågetecken med i rubriken på krönikan.
Och tur var väl det eftersom du uppvisar de känneteken som utmärker en sann mästare, Draken: stark karaktär, vinnarskalle och obändlig vilja!

Jag är jätteglad för din skull, förstår att vinsten betyder mycket för dig. Dessutom är jag minst lika glad för svensk squash som får en spännande envig mellan dig och Rasmus.
Det kan bara vara positivt när några pressar varandra till gränsen inom sin idrott.

Slutligen till Pelle och Draken: visst kommer ett mer utförligt svar lite längre fram.
Måhända i form av någon liknelse med legendaren Geoff Hunt, som prenumerade på British Open-titeln ett tag. Han förlorade också tävlingarna innan the Open - den som verkligen gällde något.
Inget dåligt sammanhang att nämnas i, eller hur?

"Kvant 4-ever"

Nalle sa...

Grattis!

Jag ser fram mot att se dig spöa skiten ur Greggan i Linköping ;)
WC blir alltid ställd mot förstaseedad..... tyvärr.

Gustav Z sa...

Tyvärr?

Det blir ju grymt att se Svenska Mästaren kämpa sig spyfärdig mot Världsettan!

Vilket han kanske inte kommer vara då i och för sig.

Gustav Z sa...

En tanke:

Slå ihop A-klassen med elitklassen i nästa SM?

Att det finns olika klasser i SM infördes ju för att fler skulle komma och det för såklart mycket positivt med sig, inte minst i form av publik till elitklasserna.
Dock känns det lite trist att elitklassen blir så liten, i år var ju även A-klassen väldigt liten. Visst kan man argumentera att A spelare kan ställa upp i elit och att det blir svårare att hinna spela turneringen på en helg osv, men jag tror det skulle bli en roligare turnering om man fick ett större spelschema. I gengälld skulle man kunna ha en plate för elitklassen, så att inte för många blir avskräckta av en för svår lottning.

Draken sa...

Ja det är en bra idé Gustav. Jag gillar saker som det var förr när det var en stor klass där man var tvungen att spela sig igenom ett fält med 64 spelare för att vinna SM.
Kanske det är lite för stort nu men man skulle kunna önska att fler ställde upp i den enda "riktiga" klassen på SM och sedan spelade sin egen klass vid sidan om. Nu blir det som du skriver lite litet när det "bara" behövs tre matcher för en vinst i ett SM.

Draken sa...

Och som svar på inlägget om matchen.
Har oftast svårt att minnas så mycket från matcher som den igår.
Så kommer inte riktigt ihåg den som en helhet men några bitar sitter kvar.
Bla en hög dödande backhandvolley mot främre nicken, vet dock inte vilket game. Tex matchbollen har jag ingen aning om hur jag vann mer än att jag tror att Rasmus inte nådde den sista bollan.
Men helt rätt en viss ändring från min sida var det till skillnad från innan. Exakt vad tänker jag inte säga men en stor portion tålamod och vilja lades in kan jag avslöja.
Även så var det också en större tändning med ett SM-guld på spel ska tilläggas.
Ska se om "min" filmare har några bitar från matchen som man kan få se på så kanske det kan väcka några minnen. Kan återkomma i frågan kanske.

Anonym sa...

Rasmus var på plats för att slå den sista bollen, men den tog i nicken och rullade ut. Han skrek högt och slog sönder sitt racket mot golvet.

Jag såg en förändring i ditt spel; en sak du inte gjorde i lika stor utsträckning när du mötte Rasmus varken i elitseriematchen eller i Stockholm Open. Men jag ska inte skriva den här på bloggen eftersom det finns en liten risk (jätteliten) att jag kan ha rätt i att det är något du tänkt på och då vill jag inte riskera att avslöja några taktiska hemligheter. :)

Du gjorde några helt sjuka räddningar också. Som när du kommit ur position och blivit tvungen att springa ett halvt varv runt Rasmus och lyckas nå och returnera bollen efter det att publiken börjat jubla över vad de trodde var en poäng till Rasmus.

Ja, det var en ruskigt bra match.

Anonym sa...

Hej och grattis!! Den höga backhandvolleyn som satt i nicken var grym.. Det var också den första gången jag sett dig knyta näven och bli så där peppande glad. Dock en ganska diskret gest. Det var även då man insåg att du faktiskt var riktigt peppad och hade gett dig fan på att vinna. Tror hör och häpna att jag såg ytterligare en sådan gest senare i matchen.
Det var en fantastisk match och återigen STORT GRATTIS!!

Herrar D sa...

Grattis, det var en väldigt bra match! Lycka till i Linkan.

TG sa...

Grym idé, Gustav!


Draken

Får du tag i filmen så lägg ut matrialet här på bloggen.

Vem var han som coacha dig i game pauserna på banan bredvid? hehe!

Draken sa...

Finns tyvärr inte så mycket från själva matchen visade det sig.
Och för tillfället finns materialet inte att tillgå.
Men om det går att göra något så lägger jag ut det.

Den "hemliga coachen" var ingen annan än Stockholms SK:s ordförande Svante Ljungberg som gav värdefulla tips.

Bryttne sa...

Ja, det blir välan lite tjatigt men va tusan!
GRATTIS!
Ditt uppträdande och ditt spel är otroligt positivt för squashen i Sverige.
Nu såg jag tyvärr inte matchen men tydligen var det något att minnas.

Två förslag:
1)Max två klasser i SM per kön - Open för A+Elit samt en för B+C+D.
2)Spela även en loser turnering för alla som förlorar sin första match - man fortsätter då tablån fast åt "fel" håll. Det drar fler spelare till tävlingarna och är allmänt kul.

Åsså
Filma alla matcher från semifinaler och gör dom synliga på nätet.

Må så gott
Peter

Gustav Z sa...

Om lika många spelare skall vara med i bcd klassen som i år så blir det nära på 128 schema. Det blir nog lite svårt på en helg och man riskerar förlora anmällningar. Men gällande A + Elit så är vi inne på samma linje!