onsdag 17 december 2008

2 x 3-1

Växjö vann med 3-1.

De hade tagit hem båda sina legosoldater och visar i och med det att de vill vara med på allvar.
Andre Wikström kunde inte vara med pga av sjukdom. Men konstigt att Forslund saknades. Med honom hade det blivit 4-0. Malmö hade nog det yngsta laget i historien och det är bra för framtiden om man jämför med de andra lagen i serien.

Rasmus Nilsen - Joakim Larsson 3-0
M Toumi - J Detter 3-0
O Carleke - Christoffer Olsson 3-1
Robert Jonasson - Truls Olterman 1-3

Roslagen vann också 3-1. Tipset gick in men del spelare vann. John O'Donnell visade fin form och vände föra gångens förlust till seger om Mattias Kallio.

Jag och Romain hade som vanligt en hård match där fransmannen drog det längsta strået och vann 11-8 i femte.

Drakenberg - Tenant 2-3
Borgvall - Henrik Löfvenborg 0-3
Runersjö - J Karlsson 0-3
O'Donnell - Kallio 3-2

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det va en riktigt bra squash match med många härliga dueller. Viva le bleu ?

Gustav Z sa...

Här är man borta i tre dagar också är aktiviteten på bloggen större än någonsin. KUL!

Sydn att inte fler kommenterar och diskuterar dock.

Draken sa...

eller hur du får inte vara borta det är inte bra.

Ja fler kommentarer är ju kul man kanske skulle skriva om mer kontroversiella saker där folk tycker mer?

Gustav Z sa...

Man kan alltid framhålla en aspekt utan att ta ställning för eller emot. Tyvärr är kanske Squash som ämne, till naturen för okontroversiellt:-)

Jag hade velat läsa en disskusion om Squash som elitsport, i Sverige och världen. Vad krävs för att blir elitspelare i Squash? konkurrensen är ju såklart mindre än i många andra sporter men det behöver inte betyda att insatsen är mindre? Eller? Enligt en samanställning Acke gjorde så klarade sig Squashlandslaget från 78 (tror jag det var)riktigt bra i en fysikjämförelse med andra landslag. Landslaget idag hade lite sämre värden (med undantag för en spelare som jag misstänker är vår kära grundare för denna blogg. Detta kan man i och för sig förklara med att sporten blivit snabbare och kräver mindre kondition eller med att landslaget från 78 var väldigt bra och framgångsrikt och därmed kanske bara nivån i Sverige sjunkit, jämfört med övriga världen.
Detta var en början, kanke inte till en doktorsavhandling men väl ett specialarbete på gymnasiet, eller en artikel i denna blogg:-)

God Jul!

Michael sa...

Tjena. Jag är en glad amatör som gillar att lira squash ett par gånger i veckan. Jag har väl planat ut och hittat min inkompetensnivå. Vad jag gärna skulle vilja ha en inblick i på denna blog och kanske på Bosse Larssons blog är en inblick hur ni elitgrabbar tränar, vad ni gör för övningar, hur ni tänker innan en match osv. Förhoppningsvis finns det nyttiga tips för oss andra att plocka upp!

Sen är det naturligtvis kul med lite personliga matchreferat från serien och tävlingar samt andra squashrelaterade reflektioner.

Keep on blogging!